Додатне информације и новости

Катедра поседује мању музејску збирку апарата и инструмената, који су се некада користили у практичној настави и научноистраживачком раду. Ауторка ове вредне и занимљиве поставке је др Мирјана Меденица, дугогодишњи шеф Катедре

Наставници/сарадници Катедре за физичку хемију и инструменталне методе проактивно учествују у раду Фармацеутског факултета у Београду, обављајући своје послове професионално и посвећено, и незаборављајући све оне, који су пре нас, својим радом допринели данашњем угледу Фармацеутског факултета.

"Отворили смо врата" и представили наш Факултет и Катедру 2019. године, обележавајући веома значајни јубилеј Фармацеутског факултета - 80 година студија фармације у Србији

И прослављали...

Обележили смо и веома значајни јубилеј – 60 година Фармацеутског факултета (2006), а монографија: 60 година Фармацеутског факултета у Београду 1945–2005, чији су уредници наши професори Мирјана Меденица и Дарко Ивановић, издата у сусрет овом јубилеју, представља и веома значајан допринос развоју културе у Србији. У монографији, забележена су имена свих оних који су свој професионални рад провели на Фармацеутском факултету и описана богата историја факултета – како је настао и напредовао, с веома важном поруком за наредне генерације: „Будите свесни и поносни. Чувајте и наставите” (М. Меденица и Д. Ивановић).

Наставнице Катедре: Весна Кунтић, Мара Алексић, Славица Благојевић и Александра Јаношевић Лежаић, припремиле су прво издање Каталога опреме Фармацеутског факултета, 2013. године. Са детаљним описом инструмената с којима располаже Факултет, овај Каталог је више од пописа опреме/инструмената и представља личну карту нашег Факултета - наш потенцијал у образовању, науци и сарадњи са привредом.