Додатне информације и новости

Наставници и сарадници Катедре су учествовали у реализацији ТЕМПУС пројекта „Постградуате Qуалифицатион ин Пхармацy - Тхе Wаy Форwард” (2010. – 2012.) финансиран од стране Европске Уније који је имао за циљ унапређење програма последипломске наставе и континуиране едукације на Фармацеутском факултету Универзитета у Београду и одсецима Медицинских факултета у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу који образују фармацеуте. За време трајања пројекта успостављен је програм специјалистичких академских студија Пуштање лека у промет.

Наставници Катедре учествују у реализацији међународног пројекта „Подстицајна настава за активно учење и успех студената у онлине окружењу” (202, СтудЕс, финансиран од стране ЕРАСМУС+ К2 програма сарадње (КА226 партнерство, 2021. – 2023.) који има за циљ трансформацију и унапређење актуелног окружења за учење и подстицај раду наставника и студената у дигиталном учењу.

Наставници Катедре су учествовали у оснивању прве ГМП акредитоване Лабораторије за испитивање и контролу лекова Фармацеутског факултета Универзитета у Београду и ангажовани су у раду ове лабораторије од 2017. Године.