Др мед. Милица Марковић

Dijana Topalovic

Звање: асистент
Организациона јединица: Катедра за патобиологију
Просторија: 303
Телефон: +381 11 3951-209
Фаx: +381 11 3974 349
Email: mmarkovic@pharmacy.bg.ac.rs

ЦВ


Милица Марковић рођена је 1996. године у Крушевцу где је завршила основну и средњу школу као носилац Вукове дипломе. Нижу музичку школу, одсек клавир такође је завршила у Крушевцу са одличним успехом. Током школовања, учествовала је на бројим такмичењима и добитник је више награда и признања, између осталог и Фонда за подстицање развоја младих талената Града Крушевца. У оквиру међународног еколошког пројекта Европске уније „Издвој ме – за тебе је!“ боравила је у Словенији у Цељу као представник крушевачке Гимназије. Интегрисане академске студије на Медицинском факултету Универзитета у Београду уписала је школске 2015/16. и дипломирала 2021. године са просечном оценом 9,5. Аутор је једног студентског научног рада из предмета патофизиологија. Од 2016. до 2020. године била је стипендиста Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а 2021. добитница стипендије „Доситеја“ Фонда за младе таленте Министарства омладине и спорта Републике Србије.

У октобру 2021. године уписала је Докторске академске студије и Специјалистичке академске студије на Фармацеутском факултету Универзитета у Београду, студијски програм Биолошки лекови.

Од октобра 2021. године запослена је на Катедри за патобиологију Фармацеутског факултета Унивезитета у Београду као сарадник у настави на предметима Патофизиологија 1 и Патофизиологија 2 и изабрана у звање истраживач приправник.

Током студија била је члан Међународног комитета за сарадњу студената медицине (ИФМСА) где је била координатор пројекта „Болница за медведиће“. Ангажована је као координатор пројеката у Фондацији „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“.

Течно говори енглески језик (ЕСОЛ Цертифицате, Универистy оф Цамбридге, ФЦЕ & ЦАЕ) и служи се немачким језиком.


  • Marković M. Uloga MIF i betaina na oksidativni stres i inflamaciju u hroničnom oštećenju jetre izazvano tioacetamidom, Mini simpozijum, 19-23. april 2021.Beograd, Srbija, Knjiga sažetaka, str. 286.