Маг. фарм. Марина Манојловић

Farmaceutski fakultet

Звање: истраживач-приправник
Организациона јединица: Катедра за физиологију
Адреса: Војводе Степе 450, 11221 Београд, Србија
Просторија: 
Телефон: +381 11 3951-314
Емаил: marina.manojlovic@pharmacy .bg.ac.rs

ЦВ


Марина Манојловић рођена је 7. октобра 1997. године у Јагодини. Средњу Медицинску школу са домом ученика „Сестре Нинковић“, смер фармацеутски техничар, завршила је у Крагујевцу. Фармацеутски факултет – Универзитета у Београду, смер магистар фармације, уписала је школске 2016/17. године. Током студија била је вишегодишњи добитник студентских стипендија – Министарства просвете, науке и технолошког развоја, стипендије „Доситеја“ – Фонда за младе таленте и стипендије за изузетно надарене студенте - Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Школске 2017/18. године придружила се Центру за научно-истраживачки рад студената, који је 2020/21. године водила и као председник. У току студија учествовала је у изради четири студентска научно-истраживачка рада на Катедри за физиологију и помагала у припреми новог Каталога опреме Фармацеутског факултета. Завршни рад под називом “Волуметријске промене структура мозга код ЦYП2Ц19 трансгеног миша – пост-мортем структурна магнетна резонанца на 9.4 Т скенеру“ под менторством проф. др Марина Јукића, одбранила је 21. јуна 2021. године и студије завршила са просечном оценом 9.45.

Школске 2021/22. године уписала је докторске академске студије на Фармацеутском факултету – Универзитета у Београду, под менторством проф. др Марина Јукића. Октобра 2021. године изабрана је у звање истраживач-приправник у оквиру институционалног финансирања кроз Уговор између Министарства науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије са Универзитетом у Београду – Фармацеутским факултетом.

Била је коментор једног студентског научно-истраживачког рада и члан комисије за одбрану два завршна рада на Катедри за физиологију. Коаутор је два рада објављених у врхунским међународним часописима, аутор два и коаутор пет саопштења на међународним скуповима. Освојила је ЕЦНП (Еуропеан Цоллеге оф Неуропсyцхопхармацологy) награду за један од најбољих постера на међународном конгресу у Бечу 2022. године (ЕЦНП Постер Аwард), као и награде за изузетност за изложене постере на конгресима у Бечу 2022. и Барселони 2023. године (ЕЦНП Еxцелленце Аwард). Освојила је и 3. место на Конкурсу за најбоље научноистраживачке радове студената докторских последипломских студија Фармацеутског факултета школске 2022/23. године. Такође, изабрана је и као једна од 100 учесника на скупу “ЕЦНП Wорксхоп он Неуропсyцхопхармацологy фор Еарлy Цареер Сциентистс ин Еуропе” у Ници 2024. године.

  • .