Маг. фарм. Катарина Сићовић

Farmaceutski fakultet

Звање: истраживач-приправник
Организациона јединица: Катедра за фармакологију
Адреса: Војводе Степе 450, 11221 Београд, Србија
Просторија: 
Телефон: + 381 11 3951-374
Емаил: katarina.sicovic@pharmacy.bg.ac.rs

ЦВ


Катарина Сићовић рођена је 1997. године у Београду, где је завршила основну школу и друштвено-језички смер гимназије као носилац Вукове дипломе. Током школовања освојила је више награда на такмичењима из области српског језика и језичке културе, на основу којих је била стипендиста Фонда за младе таленте Републике Србије – „Доситеја“.

Интегрисане академске студије на Фармацеутском факултету у Београду, смер Фармација, уписала је 2016, а завршила 2021. године. Током студија била је члан Студентског парламента, представник студената треће године смера Фармација (током школске 2018/2019. године), као и лектор студентског часописа СупХа. Аутор је и једног студентског научног рада из области фармакологије. Била је и стипендиста Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.У октобру 2021. године уписује докторске и специјалистичке академске студије (студијски програм Фармакотерапија у фармацеутској пракси) на Фармацеутском факултету у Београду, као и мастер академске студије (студијски програм Менаџмент, модул Управљање пројектима) на Факултету организационих наука у Београду. Септембра 2022. године завршава мастер, а затим јуна наредне године и специјалистичке студије. Од октобра 2021. године заполена је на Катедри за фармакологију Фармацеутског факултета у Београду најпре као сарадник у настави, а потом од јуна 2022. као истраживач – приправник.
Учествује у изради студентских научноистраживачких радова, а била је и члан комисије за одбрану једног завршног рада на интегрисаним академским студијама.

Катарина учествује у научноистраживачком раду Катедре за фармакологију Фармацеутског факултета у Београду. Њена област истраживања је фармакологија бола. Члан је Светске асоцијације за проучавање бола (ИАСП).

Говори енглески и немачки језик, а служи се и француским.

  • .