Маг. фарм. Јана Ивановић

Farmaceutski fakultet

Звање: истраживач-приправник
Организациона јединица: Катедра за фармакологију
Адреса: Војводе Степе 450, 11221 Београд, Србија
Просторија: 
Телефон: + 381 11 3951-276
Емаил: јana.kojic@pharmacy.bg.ac.rs

ЦВ


Јана Ивановић рођена је 1997. у Београду. Основну и средњу школу је завршила у Љигу, као ђак генерације и носилац дипломе „Вук Караџић“. Школске 2016/2017. године уписала је Фармацеутски факултет у Београду, смер фармација. Дипломирала је 2021. године са просечном оценом 9,42. Завршни рад на тему „Утицај изабраних супстанци са психотропним дејством на понашање пацова у тесту интеракције домаћина и уљеза“ одбранила је уз оцену 10, ментор проф. др Мирослав Савиц. Током студирања је била стипендиста од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Фонда за младе таленте Републике Србије - Доситеја.

Септембар 2020. је положила курс „Принципи рада са експерименталним животињама“ на Медицинском факултету Универзитета у Београду. Носилац је потврде и сертификата за рад са експерименталним животињама у надлежности Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Докторске академске студије, модул Фармакологија, на Фармацеутском факултету у Београду уписала је школске 2021/2022. године, ментор проф. др Мирослав Савић. У октобру 2021. године запослила се као истраживач-приправник на Катедри за фармакологију Фармацеутског факултета у Београду.

Јана Ивановић учествује у научно-истраживачком раду Катедре за фармакологију. Од октобра 2021., ангажована је на пројекту Х2020 Неуротоxицитy Де-Рискинг ин Прецлиницал Друг Дисцоверy (НеуроДеРиск). Од маја 2022., запослена је путем институционалног финансирања научноистраживачког рада на Фармацеутском факултету од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Од септембра 2023., члан је пројекта "Неуроиммуне аспецтс оф моод, анxиетy анд цогнитиве еффецтс оф леадс/друг цандидатес ацтинг ат ГАБАА анд/ор сигма-2 рецепторс: Ин витро/ин виво делинеатион бy нано- анд хиПСЦ-басед платформс" (НаноЦеллЕмоЦог), финансираног од стране Фонда за науку Републике Србије у оквиру Програма ИДЕЈЕ. Од јануара 2024., ангажована је као истраживач на пројекту "Транслатионал роад то елуцидате тхе еффецтс оф ГЛП-1 рецептор агонист треатмент он адипосе тиссуе - браин аxис фунцтион ин цогнитиве процессес ин диабетес тyпе 2 wитх цонцомитант обеситy" (ЦоД-ГОАТ) у оквиру Програма ПРОМИС 2023, такође финансираног од стране Фонда за науку Републике Србије.

Од октобра 2022. године, активно учествује у извођењу практичне наставе обавезних (Фармакологија 1, Фармакологија 2, Фармакотерапија) и изборних предмета (Фармакотерапија у педијатрији) Катедре за фармакологију.

Област истраживања: неурофармакологија, бихејвиорална фармакологија, истраживање когниције и неуроинфламације, парадигме понашања, молекуларне и неурохемијске корелације.

  • .