Маг. фарм. Анђела Тошић

Farmaceutski fakultet

Звање: истраживач-приправник
Организациона јединица: Катедра за фармацеутску технологију и козметологију
Адреса: Војводе Степе 450, 11221 Београд, Србија
Просторија: Б309
Телефон: +381 11 3951 363
Емаил: andjela.tosic@pharmacy.bg.ac.rs

ЦВ


Анђела Тошић је рођена 18.6.1997. у Смедеревској Паланци. У родној Смед. Паланци завршила је основну и средњу школу са изванредним успехом. Била је носилац Вукове дипломе, признања ученик генерације (2012. год) и признања Ученик одељења (2016). У току средње школе била је и троструки добитиник Доситејеве награде за ученике средњих школа.

Фармацеутски факултет - Универзитета у Београду уписала је 2016. године, и завршила га је 2021. године са просечном оценом 9,40. У току студија била је стипендиста Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а у завршној години студија постала је и стипендиста Фонда за младе таленте Републике Србије - ДОСИТЕЈА, као један од 1000 најбољих студената завршних година основних и интегрисаних академских студија.

Докторске академске студије уписала је 2021. године на Фармацеутском факултету - Универзитета у Београду - модул Фармацеутска технологија. Упоредо са редовним похађањем наставе, обавила је и приправнички стаж у АУ Оаза здравља при Институ за мајку и дете ,,Др Вукан Чупић“ као и у Клиничко-болничком центру ,,Др Драгиша Мишовић“. Стручни испит за фармацеуте положила је у мају 2022. године.

На Катедри за фармацеутску технологију и козметологију Фармацеутског факултета - Универзитета у Београду запослена је од маја 2022. године у звању истраживач - приправник.

Током докторских академских студија била је учесник 2 међународне Летње школе: једне у организацији компаније Симулатион плус где је проширила своје знање у области физиолошки заснованог фармакокинетичког моделовања - Университy+ 2023 ПБПК СуммерЦамп-Гастроплус, и другу летњу школу о раном развоју лека у организацији ИАПЦ (Интернатионал Ассоциатион оф Пхyсицал Цхемистс) - 6тх Еуропеан Суммер Сцхоол он Друг Девелопмент.

Од јануара 2024. године постала је члан истраживачког тима на пројекту Фонда за науку под називом: Неуроиммуне аспецтс оф моод, анxиетy анд цогнитиве еффецтс оф леадс/друг цандидатес ацтинг ат ГАБАА анд/ор σ2 рецепторс: Ин витро/ин виво делинеатион бy нано- анд хиПСЦ-басед платформс, акроним НаноЦеллЕмоЦог.

Аутор је или коаутор три рада у међународним и националним часописима, као и два саопштења са међународних скупова.

  • .