Маг. фарм. Атанасов Андреа

Farmaceutski fakultet

Звање: истраживач-приправник
Организациона јединица: Катедра за физиологију
Адреса: Војводе Степе 450, 11221 Београд, Србија
Просторија: 
Телефон: + 381 11 3951-314
Емаил: andrea.atanasov@pharmacy.bg.ac.rs

ЦВ


Андреа Атанасов рођена је 15.12.1997. године у Београду. Основну школу и Девету гимназију „Михаило Петровић Алас“, природно-математички смер, завршила је у Београду. Фармацеутски факултет Универзитета у Београду уписала је 2016. године, а дипломирала у септембру 2021. године са просечном оценом 9,75. Дипломски рад под називом „Фенотип ЦYП2Ц19 хомозиготних и хемизиготних трансгених мишева у осамнаестом дану ембрионалног развића“ одбранила је на Катедри за физиологију. Током средње школе била је полазник Истраживачке станице „Петница“ на програму хемије. Добитница је награде Научног фонда „Професор Иван Беркеш“ као најбоља студенткиња на смеру Фармација која је дипломирала у школској 2020/2021 години. За време студија била је награђивана неколико година од стране Фармацеутског факултета за постигнут успех. Стипендиста је Фонда за младе таленте Републике Србије – Доситеја. Током студија била је стипендиста града Београда и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. У септембру 2022. године, награђена је од стране Универзитета у Београду као најбоља студенткиња генерације Фармацеутског факултета која је дипломирала у школској 2020/2021. години.
Докторске академске студије на Фармацеутском факултету Универзитета у Београду уписала је школске 2021/2022 године под менторством проф. др Марина Јукића. Од октобра 2021. године запослена је као истраживач-приправник на Фармацеутском факултету. Била је коментор једног студентског научно истраживачког рада и члан комисије за одбрану једног завршног рада студента интегрисаних академских студија на Фармацеутском факултету Универзитета у Београду. Од октобра 2023. године волонтерски учествује у извођењу практичне наставе на Катедри за физиологију Фармацеутског факултета Универзитета у Београду на предметима Морфологија човека и Фармацеутска физиологија 2.

У циљу стручног усавршавања, у склопу Еразмус+ мобилности, боравила је 5 месеци на Катедри за физиологију и фармакологију на Каролинска Институту (Стокхолм, Шведска). У наведеном периоду, била је члан истраживачке групе којом руководи проф. Магнус Ингелман-Сундберг. Два пута је изабрана као добитник ФЕНС/ИБРО-ПЕРЦ (Федератион оф Еуропеан Неуросциенце Социтиес/ ИБРО Пан-Еуропе Регионал Цоммиттее) стипендије за похађање летње научне школе за примену нових модел система за обраду података у области истраживања неуронаука (Стразбур, Француска), као и за похађање курса за примену дифузионе магнетне резонанце (Лозана, Швајцарска).

Аутор је једног рада објављеног у врхунском међународном часопису (М21) и 4 саопштења на међународним скуповима. Два пута је освојила ЕЦНП (Еуропеан Цоллеге оф Неуропсyцхопхармацологy) награду за изузетност за изложене постере на међународним конгресима одржаним у Бечу, Аустрија 2022. године, као и у Барселони, Шпанија, 2023. године.

  • .